Zobrazit na mapě

Klášter - malá víska

V krásné krajině České Kanady nedaleko Nové Bystřice leží malá víska s názvem Klášter. Toto jméno získala podle monumentálního kláštera, který zde založil řád paulánských mnichů na počátku 16. století. Klášter byl bohužel v období minulého režimu v roce 1959 zbořen.

Zůstal zde překrásný kostel Nejsvětější Trojice, který byl vystaven na místě zázračného pramene. Tento kostel je jednou z nejvýznamnějších památek z období baroka na jihu Čech. V kostele je mohutný oltář, který je druhým největším oltářem ve střední Evropě. Pod kostelem jsou tajemné katakomby, které je možné s průvodcem navštívit.

Fotogalerie - Klášter - malá víska

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Klášter - malá víska je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Klášter - malá víska je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Netradiční pěkná chata k pronájmu ve stylu severského domku na neoploceném pozemku (posezení, ohniště). Dovolená v malebné krajině přírodního parku Česká Kanada.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1815

Pěkně zařízená chalupa resp. zcela samostatná část chalupy s oplocenou zahradou (terasa, ohniště) v malé vesničce uprostřed malebné krajiny České Kanady a je ideální pro cykloturistickou dovolenou.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1656
Na místě bývalého kláštera nedaleko Nové Bystřice dnes stojí už jen kostel Nejsvětější Trojice. Je to ohromující stavba s monumentálním oltářem, který je vysoký 23 metrů. Pod kostelem jsou tajemné katakomby, které je možné s průvodcem navštívit.

Prohlíželo 272 lidí

Jednoduše zařízená chata k pronájmu na neoploceném pozemku (posezení, gril) v malé chatové osadě v krásné lokalitě u lesa jen 200 m od Pěněnského rybníku a jen 7 km od Jindřichova Hradce.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1511

Jednoduše zařízená chata s terasou na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) v chatové oblasti v malebné lokalitě přímo u Ratmírovského rybníku (koupání) nedaleko lesa. Cykloturistika.

2 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 1337

Nová pěkně zařízená chata k pronájmu na neoploceném pozemku (terasa s posezením, ohniště) v chatové rekreační oblasti nedaleko lesa a rybníků Komorník a Křivohlav v malebné krajině České Kanady.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1566

Nová pěkně zařízená chata s terasou (posezení, ohniště) v chatové rekreační oblasti přímo pod hrází rybníka Křivohlav a jen 500 m od rybníka Komorník (koupání). Ideální k cykloturistice.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1335

Kvalitně zařízený rekreační dům (chalupa) k pronájmu se zahradou (zapuštěný bazén, stolní tenis, trampolína, vyžití pro děti) leží na okraji městečka v malebné krajině přírodního parku Česká Kanada.

5 ložnic / max 17 osob
číslo chalupy: 1866

Dnes zobrazeno 8x

Luxusní chalupa k pronájmu s oploceným dvorem (zapuštěný bazén, zahradní nábytek, gril), wellness místností (vířivka, sauna) a stolním tenisem v malém městečku v přírodním parku Česká Kanada.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2042

Akceptované poukázky a asociace