Zobrazit na mapě

Památník Velké Moravy

Muzea

Památník Velké Moravy ve Starém Městě u Uherského Hradiště je od roku 1969 národní kulturní památkou. V letech 2008 až 2009 prošel rozsáhlou rekonstrukcí. Nově uspořádaná multimediální expozice velmi zajímavým způsobem přibližuje život a práci na velkomoravském hradisku. K tomu přispívá využití mnoha figurín v životní velikosti v replikách dobových oděvů a obuvi. Jsou zde repliky všech šperků, pracovních nástrojů a ostatních nálezů, které pocházejí ze zdejších archeologických výzkumů. V rámci expozice je možné vidět 3D modely původních staveb, a pomocí počítačové animace se seznámit s dějinami Velké Moravy. Po rekonstrukci je Památník otevřen pro veřejnost celoročně.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Památník Velké Moravy je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Památník Velké Moravy je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 10x

Luxusní chata se zastřešenou terasou (vířivka, posezení, gril) leží na oploceném pozemku (sauna, trampolína, vyžití pro děti) na malebné samotě jen 10 km od lázní Luhačovice.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2115

Dnes zobrazeno 16x

Velmi pěkný ubytovací areál (chalupa a chata) s oplocenou zahradou a s bohatým sportovně-rekreačním zázemím (vnitřní bazén, tenisový kurt, stolní tenis, zastřešená pergola s posezením, kulečník, ...).

4 ložnice / max 19 osob
číslo chalupy: 1861
Ve Starém Městě byl v roce 1969 otevřen Památník Velké Moravy, jehož budova je vybudovaná nad základy kamenné velkomoravské stavby hřbitovního kostela z 9. století, které v roce 1949 objevil archeolog Vilém Hrubý. Kostel stál uprostřed rozsáhlého pohřebiště. V dosud prozkoumaných hrobech, v počtu asi 2000, bylo nalezeno mnoho předmětů, ze kterých je možné se dovědět některé detaily ze života lidí bohatých i chudých ve velkomoravském období.

Kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s uzavřeným dvorem (koupací sud, posezení, gril), saunou a stodolou (společenská místnost) leží v obci na úpatí Bílých Karpat jen 100 m od místního koupaliště.

4 ložnice / max 15 osob
číslo chalupy: 2124

Prostorná pěkně zařízená samostatná část rekreačního objektu k pronájmu s velkou obytnou místností a soukromým squash kurtem leží v oplocené zahradě (bazén, pergola, gril, ohniště) na okraji obce.

4 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 2125

Luxusně zařízená chata k pronájmu na úpatí Bílých Karpat s oplocenou zahradou (koupací sud, zastřešená terasa, zahradní krb, ohniště) leží u lesa na kopci nad Luhačovicemi jen 2 km lázeňského areálu.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2405

Prohlíželo 337 lidí

Stylově zařízená chata k pronájmu s terasou (posezení, krb) leží v malé chatové osadě na překrásném místě u bukového lesa a orchidejové louky na úpatí Velké Javořiny v samém srdci Bílých Karpat.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2403

Stylová velmi pěkná chata k pronájmu s terasou (posezení, gril) leží v malé chatové osadě na překrásném místě u bukového lesa a orchidejové louky na úpatí Velké Javořiny v samém srdci Bílých Karpat.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2404

Pěkně zařízená slovácká chalupa k pronájmu s oploceným dvorem (posezení, krb) leží 9 km od Hodonína v atraktivní jihomoravské oblasti ideální k cykloturistice či k poznání místní vinařské kultury.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 2406

Akceptované poukázky a asociace