Do osady Podolánky vede cesta malebným údolím řeky Čeladenky, které je prý nejkrásnějším údolím z celého pohoří Beskydy. Řeka zde tvoří kaskády padající a zurčící vody.

V Podolánkách si mohou turisté prohlédnout zajímavou kamennou mohylu s litinovým křížem zvaný Bedřichův kříž, který zde nechal vztyčit arcibiskup a kardinál Friedrich (Bedřich) Egon, jenž byl velkým obdivovatelem pohoří Beskydy a trávil zde mnoho času. V nedávné minulosti zde byla vybudována naučná stezka připomínající zdejší činnost parašutistické odbojové skupiny z 2. světové války jménem Wolfram. Trasa měří necelých šest kilometrů a vede lesní cestou krásnou krajinou. Na každé zastávce je informační panel věnovaný jednomu členu skupiny. Začátek trasy je u horského hotelu Srdce Beskyd.

Fotogalerie - Podolánky

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Podolánky je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Podolánky je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkně zařízená chata k pronájmu s terasou (posezení) leží na neoploceném pozemku (ohniště) v chatové osadě u lesa na okraji obce s krásnými výhledy na beskydské panorama. Ideální k turistice.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2282

Prohlíželo 91 lidí

Vkusně zrekonstruovaná chata s terasou na neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) v chatové osadě nedaleko lesa v atraktivní lokalitě jen 6 km od turistického střediska Pustevny.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1357
Obec Čeladná s její místní částí Podolánky leží v překrásném prostředí pohoří Beskydy. Protéká tudy horská říčka Čeladenka. Procházka podél této říčky je skutečným zážitkem pro milovníky pěší turistiky. Okolím Podolánek vede naučná stezka Wolfram.

Rezervováno 3. 5.

Pěkně zařízená chata k pronájmu s terasou (posezení) leží na neoploceném pozemku (ohniště) v chatové osadě u lesa na okraji obce s krásnými výhledy na beskydské panorama. Ideální k turistice.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2284

Jednoduše vybavená chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (bazén, trampolína, terasa s posezením, ohniště, sauna) na malebné valašské polosamotě v blízkosti lesa zcela na okraji obce.

6 ložnic / max 16 osob
číslo chaty: 0931

Kvalitně v moderním stylu zařízená chalupa k pronájmu leží ve velké zahradě (2 terasy, vyžití pro děti, koupací sud) na malebném místě nedaleko lesa na jižním svahu nad centrem valašské obce.

3 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 1746

Nová stylově zařízená chalupa k pronájmu se nachází na neoploceném pozemku (vířivka, zastřešená terasa, vyžití pro děti, ohniště) na malebném místě nedaleko lesa v kopci nad centrem valašské obce.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2352

Velmi pěkně zařízená chalupa k pronájmu s úžasným výhledem na okolní hory leží na neoploceném pozemku (pergola s posezením, krb, ohniště) na kouzelné samotě v kopcích obklopena lesem.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2353

Velmi pěkný samostatný apartmán v prvním patře penzionu leží v malebném horském prostředí ideálním k turistice jen 1,5 km od lanovky na Pustevny a jen 0,8 km od lanového parku Tarzánie.

1 ložnice / max 5 osob
číslo apartmánu: 1748

Akceptované poukázky a asociace